جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

سبز شدن درخت سدر خشکیده

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

مرحوم شیخ حر عاملى، طبرسى و دیگر بزرگان آورده‏اند:

پس از آن که مأمون – خلیفه‏ى عباسى – جهت جبران جنایتى که در حق امام رضا علیه‏السلام انجام داده بود؛ و نیز جهت تداوم سیاستش، دختر خود، ام الفضل را به عقد و نکاح حضرت جوادالأئمه علیه‏السلام درآورد؛ و او را بر حسب ظاهر مورد احترام شایان قرار مى‏داد.

حضرت ابوجعفر، امام محمد جواد علیه‏السلام بعد از آن جریان، تصمیم گرفت که از حضور مأمون و نیز از شهر خراسان به بغداد عزیمت فرماید.

و به همین جهت حضرت، به همراه همسرش ام‏الفضل حرکت نمود و راهى مدینه‏ى منوره گردید؛ و مردم در بین راه حضرت را مشایعت کردند.

امام علیه‏السلام همچنان به راه خود ادامه داد تا به دروازه‏ى کوفه رسید و مردم کوفه به استقبال آن حضرت آمدند و نزدیک غروب آفتاب حضرت به خانه‏ى مسیب وارد شد؛ و چون امام علیه‏السلام مختصر استراحتى نمود، روانه‏ى مسجد گردید.

در حیات مسجد درخت سدرى بود که از مدت‏ها قبل خشک شده بود و میوه نمى‏داد، پس حضرت مقدارى آب درخواست نمود؛ و آن‏گاه در کنار آن درخت خشکیده وضو گرفت و در همان جا نماز مغرب را به جماعت خواند.

پس هنگامى که نماز پایان یافت، مردم متوجه شدند که آن درخت خشکیده به برکت آب وضوى حضرت، سبز گردیده است و پر از میوه مى‏باشد.

این حادثه مورد تعجب و حیرت همگان قرار گرفت و تمام افراد از میوه‏هاى آن خوردند.

و مهم‏تر از همه آن که میوه‏هاى این درخت سدر، برخلاف دیگر سدرها، بدون هسته و بسیار شیرین و خوش‏مزه بود.(1)


1) مجموعه‏ى نفیسه: ص 458، اثبات الهداة: ج 3، ص 337، ح 23 و ص 349، ح 81، اعلام الورى طبرسى: ج 2، ص 105.