جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

ظهور نهمین نور ولایت

زمان مطالعه: 2 دقیقه

حکیمه – دختر حضرت موسى بن جعفر و عمه‏ى امام محمد جواد علیهم‏السلام، حکایت کند:

چون هنگام ولادت حضرت جواد الأئمه علیه‏السلام نزدیک شد، حضرت ابوالحسن، امام رضا علیه‏السلام مرا به همراه همسرش، خیزران – مادر حضرت جواد علیه‏السلام – با یک نفر قابله (ماما) داخل یک اتاق قرار داد و درب اطاق را بست.

وقتى نیمه‏ى شب فرا رسید، ناگهان چراغ خاموش شد و اتاق تاریک گشت؛ و ما ناراحت و متحیر شدیم که در آن تاریکى، در چنین موقعیتى حساس چه کنیم؟

در همین تشویش و اضطراب به سر مى‏بردیم که ناگاه درد زایمان بر خیزران عرض شد؛ و اندکى بعد وجود مبارک و نورانى حضرت ابوجعفر، محمد جواد علیه‏السلام از مادر تولد یافت و با ظهور طلیعه‏ى نورش تمام اتاق روشن گشت.

حکیمه گوید: به مادرش، خیزران گفتم: خداوند کریم به واسطه‏ى

وجود مبارک و نورانى این نوزاد عزیز، تو را از روشنائى و نور چراغ بى‏نیاز گردانید.

پس چون نوزاد بر زمین قرار گرفت، نشست و نور تشعشع انوار الهى، تمام اطراف بدنش را فرا گرفت، تا آن که صبح شد و پدر بزرگوارش حضرت ابوالحسن، على بن موسى الرضا علیهماالسلام تشریف آورد؛ و با لبخندى نوزاد عزیز را در آغوش گرفت؛ و پس از لحظه‏اى او را در گهواره نهاد و به من فرمود: اى حکیمه! سعى کن که همیشه کنارش باشى.

حکیمه در ادامه‏ى حکایت چنین گوید: چون روز سوم مولود فرا رسید، آن نوزاد عزیز چشم‏هاى خود را به سوى آسمان بلند نمود و بعد از آن نگاهى به سمت راست و سمت چپ کرد و سپس با زبان صریح و فصیح اظهار داشت:

«أشهد أن لا اله الا الله، وحده لا شریک له، و أن محمدا عبده و رسوله».

و هنگامى که شهادت بر یگانگى خداوند متعال و رسالت حضرت محمد رسول الله صلى الله علیه وآله وسلم بر زبان جارى کرد، بسیار تعجب کردم و در حیرت قرار گرفته و با همان حالت از جاى خود برخاستم و به حضور حضرت رضا علیه السلام آمدم و گفتم: صحنه اى بسیار عجیب و شگفت‏آورى را دیدم!

امام علیه‏السلام فرمود: چه چیزى را مشاهده کرده‏اى؛ که باعث شگفتى تو گشته است؟

در جواب حضرت گفتم: این نوزاد کوچک چنین و چنان گفت، و تمام جریان را برایش بازگو کردم.

همین که امام رضا علیه‏السلام سخن مرا شنید، تبسمى نمود و سپس فرمود: چیزهاى معجزه‏آسا و حیرت‏انگیز بیشترى را نیز مشاهده خواهى کرد.(1)


1) الثاقب فى المناقب: ص 514، ح 432، مناقب ابن شهرآشوب: ج 4، ص 394.